Ce ar putea fi mai bun decât să savurezi o felie dintr-un cheesecake delicios, cu afine proaspete sau congelate? Va deveni o reţetă îndrăgită de toată familia!

Ingrediente 

  • 300 g afine 
  • 4 linguri zahăr 
  • 3 linguri zahăr vanilat 
  • 1 lingură zeamă de lămâie 
  • 4 linguri apă
  • 3 linguri unt topit  
  • 10 g gelatină pudră
  • 150 g biscuiţi simpli
  • 400 g cremă de brânză
  • 400 g smântână lichidă 35% grăsime
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie  

Mod de preparare 

Pentru blat, pui biscuiţii într-o pungă de plastic şi cu ajutorul unui sucitor, sfărâmi biscuiţii. Într-o tavă rotundă, cerni biscuiţii şi îi presezi bine cu mâna sau cu o spatulă. Dai deoparte. 

Pentru sos, pui afinele, 4 linguri de zahăr şi zeama de lămâie într-o cratiţă. Amesteci şi laşi la foc mediu să fiarbă până ce zahărul s-a topit, iar afinele s-au înmuiat. Dai cratiţa deoparte şi, cu ajutorul unui blender, mixezi până obţii un piure de afine. Într-un ibric sau cratiţă mică, pui 5 g de gelatină să se dizolve în 2 linguri cu apă. Amesteci şi laşi la foc mic 1 minut, apoi îl torni peste sosul de afine. Amesteci din nou şi dai deoparte. 

Pentru cremă, adaugi într-un bol mare crema de brânză, smântâna lichidă, zahărul vanilat şi esenţa de vanilie. Cu ajutorul unui mixer de mână, amesteci până obţii o textură cremoasă şi omogenă. Repeţi procesul cu gelatina şi cele 2 linguri cu apă, apoi le încorporezi şi le amesteci. Împarţi crema în două boluri. Doar într-unul dintre boluri, vei amesteca sosul de afine cu crema. 

Peste blat, pui stratul de cremă simplă, apoi adaugi amestecul din sos de afine cu cremă. Nivelezi şi dai cheesecake-ul la frigider peste noapte. Îl decorezi cu afine proaspete sau alte fructe de pădure. 

FOTO: Shutterstock.com

Încearcă şi reţeta de Cheesecake cu ciocolată albă şi fructe de pădure

 

 

 

 

 

Loading...