Aromele fresh din citrice fac din această prăjitură un desert uşor şi răcoros.

Dificultate medie/Preparare:1 h 15 '/ 1 cheesecake

Ingrediente:

Pentru blat

200 g biscuiţi digestivi

100 g unt

3 linguri zahăr

Pentru cremă

1 kg brânză de vaci

200 g zahăr brun

3 linguri făină

150 ml smântână

4 ouă

1 pacheţel zahăr vanilat

1 lămâie

1 lime

Mod de preparare:

Dai biscuiţii prin maşina de tocat şi îi amesteci cu zahărul şi untul topit. Tapetezi o formă de tort unsă cu unt cu compoziţia de biscuiţi şi presezi bine până seamănă cu un blat.

Amesteci brânza bine scursă cu zahărul, coaja rasă şi zeama de lămâie, coaja rasă şi zeama de lime, făina, gălbenuşurile şi zahărul vanilat. Încorporezi apoi smântâna şi albuşurile bătute spumă.

Torni compoziţia peste blatul de biscuiţi şi introduci la cuptor 1 oră, la 160 °C. Scoţi din cuptor, laşi să se răcorească şi presari coajă rasă de lime. Ornezi cu frunze de mentă.

Loading...