Din fructele toamnei poţi prepara un desert savuros, după reţeta doamnei Georgeta Petre din Buzău.

De ce ai nevoie pentru chifle

500 g mere

500 g pere

1 pachet aluat de foitaj

250 g zahăr

100 ml vin alb

zahăr vanilat, după gust

Cum se prepară chiflele

Cureţi fructele de coajă şi cotoare, apoi le tai cubuleţe.  Le pui într-o tigaie antiaderentă, torni 75 ml de vin şi le înăbuşi câteva minute, apoi presari zahărul vanilat, amesteci, dai de pe foc şi le laşi la răcit. Separat, caramelizezi zahărul, îl stingi cu restul de vin, adaugi fructele şi amesteci până le acoperi cu caramel.

Întinzi aluatul, îl decupezi în cercuri şi pui în mijlocul fiecăruia din amestecul de fructe caramelizate. Strângi aluatul şi modelezi chifle, le aşezi într-o tavă tapetată, apoi le dai la cuptorul încins 30 de minute.

Loading...