Chiftele cu sos de muştar
Această reţetă o poţi prepara cu orice fel de carne: fie că este de porc, vită, pui sau chiar curcan. Are un sos delicios cu aromă de muştar şi cu siguranţă o vei îndrăgi.
Ingrediente:
1 kg de carne tocată
1 morcov
1/2 ţelină
pătrunjel
5 căţei usturoi
sare
piper
boia dulce
boia iute
4 linguri pesmet
4 ouă
pentru sos:
2 linguri de ulei
200 g unt
1 ceapă roşie
1 lingură muştar
150 g smântână
sare
250 apă
Amestecă ingredientele pentru chiftele şi prăjeşte-le bine pe toate părţile, apoi scoate-le pe un servet absorbant.
Pentru sos, căleşte ceapa în ulei, adaugă muştarul şi sarea, apoi amestecă bine. Pune şi apa împreună cu smântâna.
Lasă să fiarbă până se îngroaşă şi adaugă chiftelele. Presară pătrunjel şi serveşte.