Această reţetă o poţi prepara cu orice fel de carne: fie că este de porc, vită, pui sau chiar curcan. Are un sos delicios cu aromă de muştar şi cu siguranţă o vei îndrăgi.

Ingrediente: 

1 kg de carne tocată

1 morcov

1/2 ţelină

pătrunjel

5 căţei usturoi

sare

piper

boia dulce

boia iute

4 linguri pesmet

4 ouă

pentru sos:

 2 linguri de ulei

200 g unt

1 ceapă roşie

1 lingură muştar

150 g smântână

sare 

piper

250 apă

 

Amestecă ingredientele pentru chiftele şi prăjeşte-le bine pe toate părţile, apoi scoate-le pe un servet absorbant.

Pentru sos, căleşte ceapa în ulei, adaugă muştarul şi sarea, apoi amestecă bine. Pune şi apa împreună cu smântâna.

Lasă să fiarbă până se îngroaşă şi adaugă chiftelele. Presară pătrunjel şi serveşte.

Loading...