Ingrediente

  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 1 legătură leurdă, spanac
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 kg cartofi fierţi în coajă
  • 2 linguri făină
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de măsline
  • ulei pentru prăjit

Cureţi cartofii fierţi de coajă şi îi pasezi ca pentru piure. Speli şi toci toate verdeţurile, apoi le căleşti în ulei de măsline 2 minute, cât să se înmoaie foarte puţin. Le laşi la răcit, apoi le amesteci cu cartofii pasaţi şi cu făina. 

Cu mâinile umezite în apă, formezi chiftele pe care le prăjeşti în ulei încins până se rumenesc. Le scoţi pe şerveţele de hârtie şi le serveşti calde sau reci.

FOTO: farfuridi.ro

Citeşte şi:

Chiftele cu urzici şi quinoa

Loading...
Evaluează articolul