Fie că eşti la regim, fie că pur şi simplu vrei o pauză de carne, iată cum să faci nişte chiftele foarte bune, care vor fi apreciate.

De ce ai nevoie ca să prepari chifteluţe cu varză şi cartofi:

● 1 varză de mărime medie

● 2 cartofi fierţi

● 1 ceapă mică

● 1 ou

● ¼ linguriţă praf de copt

● sare, după gust

● piper, după gust

● ulei, pentru prăjit
● 3 linguri făină

● pesmet

Cum prepari chifteluţe cu varză şi cartofi:

Speli şi cureţi ceapa, apoi o dai prin răzătoare împreună cu cartofii descojiţi. Îndepărtezi 2-3 foi de la varză şi o razi. Le
pui într-un bol şi le amesteci cu făina, cu oul, praful de copt, piperul şi cu sarea.
Iei din compoziţie şi formezi chifteluţele, le dai prin pesmet şi le pui la prăjit în ulei încins, pe ambele părţi, până
se rumenesc. Când sunt gata, le scoţi şi le aşezi pe şerveţele absorbante. Dacă doreşti, le serveşti cu frunze de varză crudă.

Loading...