Ciorbă de fasole, un deliciu cu afumătură

ciorba de fasole cu afumatura jpeg

Sunt zile în care nu mai ştii ce să găteşti, aşa că îţi venim în ajutor cu o sugestie şi îţi recomandăm o ciorbă de fasole cu afumătură.

Ingrediente

2 căni fasole boabe 1 ciolan afumat 2 cepe mici 2 morcovi 1 ţelină 1 ardei 1 albitură 3 roşii sare piper cimbru 4 linguri bulion pătrunjel

Preparare

Laşi peste noapte fasolea la înmuiat cu apă atât cât s-o acopere cu două degete. Dimineaţa, arunci apa şi pui fasolea la fiert 40-50 de minute. La final, arunci din nou apa şi speli fasolea. Cureţi carnea de pe ciolan şi o tai cubuleţe. Căleşti cepele mărunţite, până când devin aurii. Adaugi fasolea peste ceapă, osul de la ciolan, apă cât să acopere totul şi le fierbi 50 de minute. Pui restul legumelor tăiate cubuleţe, cu excepţia roşiilor şi, când s-au fiert, adaugi carnea. Separat, opăreşti roşiile, le descojeşti şi le tai cubuleţe. După 1-2 ore, potriveşti de sare, piper, cimbru, după gust, torni bulionul şi adaugi roşiile. Mai laşi la fiert 20 de minute. Serveşti ciorba fierbinte presărată cu pătrunjel tăiat fin.

Foto: 123rf