Ingredientele de care ai nevoie pentru ciorba de miel

400 g carne de miel cu os 
1 ceapă
2 morcovi medii 
1 ţelină mică
 1 păstârnac mic 
1 legătură ceapă verde
 2-3 linguri orez 
1 legătură mică
de tarhon sau 1 lingură tarhon în oţet
 ½ cană smântână 
250 ml borş
2 gălbenuşuri 
1 lingură făină
½ legătură pătrunjel
7-8 boabe piper negru 
sare
 
 

Mod de preparare ciorbă tradiţională de miel 

Porţionezi carnea, o opăreşti în apă clocotită, o clăteşti bine în apă rece şi apoi o pui la fiert. Cureţi, speli şi tai legumele. După ce spumezi carnea, le adaugi în zeamă împreună cu orezul spălat bine şi scurs, sare, după gust, şi boabele de piper. Fierbi, la foc mic, 15 minute, scoţi carnea, o dezosezi, o pui înapoi, apoi torni borşul cald, fiert separat, şi mai laşi să clocotească alte 15 minute. Adaugi tarhonul şi ceapa verde tocate.
 
 Separat, baţi bine gălbenuşurile cu smântâna şi cu lingura de făină. Iei din zeama din oală şi torni peste compoziţie, apoi o răstorni, în fir subţire, înapoi. O mai dai câteva clocote şi opreşti focul. La final, presari pătrunjel tăiat mărunt.
Loading...