Ciorbă de varză cu sfeclă roşie

1 ciorba de varza jpg jpeg

Dacă vrei să mănânci sănătos, dar nu ştii ce să mai găteşti îţi propunem să încerci ciorbă de varză cu sfeclă roşie.

Ingrediente:

  • 300 g varză acră
  • 2 sfecle roşii
  • 250 g carne afumată
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia
  • 1-2 linguri ulei
  • 3 cartofi
  • 2 căţei usturoi
  • sare
  • piper
  • 300 ml zeamă de varză
  • verdeaţă
  • smântână

Mod de preparare:

Tai varza fin şi o storci. Pui carnea tăiată cubuleţe în 3-4 litri de apă, spumuieşti de câte ori este cazul şi o fierbi la foc domol.

Între timp, speli şi tai restul legumelor, iar sfecla o dai prin răzătoare. Le adaugi în oală împreună cu varza, mai puţin sfecla, şi le laşi până se înmoaie. Adaugi sfecla, torni  zeama de varză şi le mai fierbi 20 de minute. Potriveşti gustul de sare şi piper.

Serveşti ciorba presărată cu verdeaţa preferată şi cu smântână, după gust.