Mâncarea românească este pe cât de gustoasă, pe atât de săţioasă. Nu o să-ţi fie uşor să alegi între o ciorbă rădăuţeană şi una de fasole, servită în pâine, ori între sarmale cu afumătură, piftie, fasole cu cârnaţi, mititei, tocană de porc, drob, bulz.

Reţeta de ciorbă rădăuţeană, însă, este o alternativă perfectă la ciorba de burtă.

Ingrediente Ciorbă rădăuţeană

  • 1 piept de pui
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1/2 rădăcină de ţelină
  • 5 linguri oţet
  • 6 gălbenuşuri
  • 500 g smântână de casă
  • Sare
  • piper măcinat
  • 4-5 căţei de usturoi

 

Preparare Ciorbă rădăuţeană

Pui la fiert carnea în 3 litri de apă, împreună cu legumele tăiate bucăţi mari şi un praf de sare. După ce ai adunat spuma şi carnea este fiartă, o scoţi, cu tot cu legume. Tai carnea în fâşii lungi şi o pui din nou la fiert, de această dată fără legume.

Mai laşi încă 5 minute la fiert, acreşti ciorba cu oţet şi apoi adaugi compoziţia formată din gălbenuşurile bătute cu smântâna (dar, înainte de a pune în oală această compoziţie, o amesteci cu 2 polonice de zeamă fierbinte din oală, astfel încât să o aduci la aceeaşi temperatură).

La sfârşit, pui usturoiul zdrobit, potriveşti de sare, piper şi  mai laşi la fiert aproximativ 10 minute.

Poftă bună!

Loading...