Ţii post şi nu mai ştii ce să mănânci? Încearcă această reţetă de ciuperci umplute, o masă sănătoasă şi saţioasă, potrivită pentru orice post de peste an.

Ciuperci umplute reţetă de post

 

Ingrediente

 
  • 8 ciuperci medii
  • 2 roşii
  • 1 ceapă
  • 100 g caşcaval vegetal
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • mărar, pentru ornat
 

Mod de preparare

 
1 Speli ciupercile, îndepărtezi picioruşele şi dai pălăriile deoparte. Cureţi ceapa şi o mărunţeşti, apoi o căleşti 2-3 minute în ulei. Adaugi picioruşele ciupercilor tocate, condimentezi cu sare şi piper, după gust şi laşi pe foc până scade toată zeama. După ce amestecul s-a răcorit, adaugi roşiile spălate şi tocate cubuleţe.
 
2 Pui un praf de sare în fiecare pălărie şi le umpli. Presari caşcaval vegetal ras, le aşezi în tavă şi le gratinezi la cuptor, la foc mediu, 15-20 de minute, apoi le ornezi cu mărar tocat.
Loading...