Credeai că mâncarea de regim nu are gust? Ei bine, azi îţi prezentăm o reţetă care te va ajuta să prepari cele mai delicioase clătite umplute cu mere. Ideal pentru micul dejun, acest desert are un conţinut scăzut de potasiu şi de sodiu, iar rinichii tăi se vor menţine sănătoşi.

Această reţetă are un conţinut scăzut de sare, deoarece sodiul este un ingredient care nu ajută rinichii şi care creşte tensiunea arterială. Aşadar, limitează aportul de sare. Iar dacă faci hemodializă, limitează şi aportul de potasiu, deoarece îngreunează funcţionarea rinichilor.

Ingrediente

Pentru clătite

4 gălbenuşuri
2 ouă întregi
100 g zahăr
1 praf de sare
220 g făină
60 ml ulei
480 ml lapte

Pentru umplutură

4 mere
110 g zahăr brun
½ linguriţă scorţişoară
½ linguriţă nucşoară măcinată
120 g unt

Mod de preparare

Pentru aluatul de clătite, amesteci toate ingredientele până obţii o compoziţie omogenă, fără cocoloaşe de făină. Încingi o tigaie antiaderentă la foc mediu, adaugi puţin ulei şi torni cu o ceaşcă sau un polonic aluatul pe suprafaţa încinsă. Rumeneşti clătita 20 de secunde, apoi o întorci pe cealaltă parte cu o spatulă şi o mai laşi 10 secunde.

Pentru umplutură, cureţi merele, le scoţi cutia cu seminţe şi le tai în 12 felii. Încălzeşti o cratiţă mai adâncă, antiaderentă. Topeşti untul, apoi adaugi zahărul brun. Adaugi feliile de mere, scorţişoara şi nucşoara. Rumeneşti merele până vezi că s-au mai înmuiat, dar ai grijă să nu se paseze prea tare. Le dai deoparte să se răcească.

Umpli fiecare clătită cu 2 linguri din umplutura de mere obţinută anterior. Le serveşti calde sau la temperatura camerei.

Sursa + foto: www.nwkidney.org

Cidru de mere (rinichi)

Salată cu orez şi mere (rinichi)

Cea mai bună salată de sfeclă (rinichi)

Salată de soia (rinichi)

Loading...