Când ai poftă de peşte, încearcă o reţetă simplă şi gustoasă de cod în sos de usturoi şi lămâie la tigaie.

Ingrediente

4-5 bucăţi file de cod
5 căţei de usturoi, pisaţi
pătrunjel tocat, după gust
5 linguri zeamă de lămâie
3 linguri ulei
2 linguri unt topit
40 g făină
1 linguriţă coriandru
boia, după gust
sare
piper

Mod de preparare – Cod în sos de usturoi şi lămâie

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Amesteci zeama de lămâie cu uleiul şi untul. Separat, combini făina, coriandrul, boia, sare şi piper, după gust. Treci bucăţile de peşte prin amestecul cu lămâie, apoi prin cel cu făină. Scuturi făina în exces.

Încingi uleiul într-o tigaie. Rumeneşti peştele 1-2 minute, pe fiecare parte, cât să prindă puţină culoare, apoi transferi într-o tavă. Adaugi sosul de lămâie rămas şi usturoiul. Dai la cuptorul încins aproximativ 10 minute. Serveşti cu pătrunjel.

Sursa https://www.themediterraneandish.com

Loading...