Când doreşti un meniu gustos, fără carne, încearcă această reţetă simplă de conopidă cu brânză la cuptor.

Ingrediente pentru conopidă cu brânză la cuptor:

1 căpăţână mare şi 1/2 de conopidă
6 linguri de unt
1/2 cană smântână groasă
3 căţei de usturoi, tocaţi
2 căni brânză rasă
1 cană parmezan ras
1 lingură frunze verzi de cimbru
sare
piper negru măcinat
Cum prepari conopidă cu brânză la cuptor:
Preîncălzeşti cuptorul la 200º.
Într-o cratiţă cu apă fierbinte cu sare fierbi conopida circa 8 minute. Scurgi bine.
Tapetezi cu unt un vas pentru cuptor. Adaugi jumătate din conopidă şi torni peste ea jumătate din smântână. Adaugi jumătate din unt, presari jumătate din usturoi, brânză, parmezan şi cimbru. Repeţi cu restul ingredientelor şi asezonezi cu sare şi piper. Dai la cuptor până când brânza s-a topit şi devine foarte aurie, circa 30 minute. Laşi să se răcească 5 minute, apoi serveşti.
Loading...