În Bucovina nu există eveniment sau sărbătoare fără fragedele cornuleţe cu rahat. Încearcă şi tu reţeta tradiţională a acestui desert delicios şi extrem de simplu de făcut. Gustul copilăriei va fi apreciat chiar şi de cei mai mici membri ai familiei.

Ingrediente Cornuleţe umplute

 

  • 250 g făină
  • 120 g unt rece
  • 2 linguri smântână
  • 2 gălbenuşuri
  • 3-4 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri oţet
  • 200 g gem, magiun sau rahat
  • 1 gălbenuş, pentru uns

Citeşte şi: Cum faci ketchup acasă, reţetă originală

Preparare Cornuleţe umplute

Amesteci bine făina cu untul rece, tăiat bucăţi mici. Încorporezi apoi celelalte ingrediente (smântâna, gălbenuşurile, zahărul şi oţetul) şi frămânţi până când obţii un aluat fraged. Îl dai la rece o oră, apoi întinzi o foaie subţire.

Tai coca în pătrate sau triunghiuri, pui la mijlocul fiecăruia o linguriţă de gem, magiun ori un cubuleţ de rahat, le răsuceşti şi le dai forma unor cornuleţe. La final, le ungi cu gălbenuş şi le dai la cuptorul încins până se rumenesc.

 

Loading...