Cum faci cele mai bune chiftele de post

1 chiftele de post png png

Dacă vrei să ţii postul Crăciunului şi nu mai ştii ce să găteşti încearcă chiftelele de post, ce se prepară super uşor.

Ai nevoie de:

- doi cartofi - o legătură de pătrunjel - un praf de sare - o lingură de ulei - un praf de boia - două cepe - un praf de piper - o cană de ciuperci - două linguri de orez - trei linguri de făină

Curăţă cartofii, spală-i bine şi pune-i la fiert. Separat, fierbe orezul, iar într-o tigaie căleşte ceapa în puţin ulei.

Cartofii fierţi se scurg, se pasează şi se amestecă cu orezul fiert, ceapa călită, pătrunjelul tocat şi ciupercile date prin maşina de tocat. Se pune boia, sare şi piper.

Din compoziţia rezultată se fac chifteluţe care se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Aceste chiftele de post se servesc calde.