Cum faci pizza de casă cu blat pufos

1 pizza de casa jpg jpeg

Nimic nu se compară cu o pizza caldă, proaspăt scoasă din cuptor, însă e musai ca blatul să fie pufos. Dacă tânjeşti după un astfel de preparat îţi propunem să încerci această reţetă delicioasă.

- 400 de grame de făină

- 50 ml de lapte călduţ

- 50 ml de apă minerală

- trei linguri de ulei

- 250 de grame de măsline

- un ardei verde

- un ardei roşu

- două roşii

- 200 grame de mozarella

- 100 de grame de bacon afumat

- 2-3 fire de busuioc

- un cubuleţ de drojdie

- un ou

Alege un bol mare, pune făina cernută, iar în mijloc pune oul, un praf de sare şi laptele călduţ în care s-a topit drojdia.

Amestecă uşor până se încorporează făina, iar apoi adaugă uleiul şi apa minerală şi frământă bine. Acoperă cu un prosop şi lasă la crescut timp de 30 de minute. Doar aşa vei obţine blatul pufos, extrem de delicios.

Între timp,  taie măslinele, baconul, gogoşarul şi ardeiul feliuţe. Decojeşte roşiile şi taie-le cubuleţe, iar apoi rade mozzarella.

Unge cu ulei o tavă de aragaz, întinde aluatul uniform, apoi se aşază toate ingredientele. Se ornează cu busuioc şi se bagă în cuptorul încins. 

Las-o pentru 20-25 de minute, iar apoi serveşte-o cu sos dulce ori picant.

Poftă bună!