Zilele reci de toamnă pot fi ”asezonate” cu o supă cremă, motiv pentru care îţi recomandăm o reţetă delicioasă de supă de cartofi cu şuncă.

Ingrediente necesare:

- cinci cartofi mari decojiţi şi tăiaţi sub formă de cubuleţe
- o ceapă mare tocată mărunt
- 100 de grame de rădăcină de ţelină tăiată mărunt
- 100 de grame de şuncă fiartă în apă
- trei linguri de făină
- două căni de lapte
- un litru de apă
- sare şi piper, după gust.

Mod de preparare:

Într-o cratiţă mare, pune la fiert cartofii, ceapa şi şunca. Adaugă şi un praf de sare şi piper şi aşteaptă până când cartofii pot fi pătrunşi cu furculiţa.

Într-o altă cratiţ, topeşte untul la foc mic şi adaugă treptat făina. Amestecă în continuu, ca să nu se formeze cocoloaşe. Când s-a îngroşat compoziţia adaugă lapte şi amestecă timp de cinci minute.

Toarnă acest amestec peste legume şi mai pune la foc până dă o dată în clocot.

Consumă supa caldă cu crutoane.

Poftă bună!

Loading...