Cum să faci cel mai bun kaizer de casă
Un platou cu mezeluri sănătoase şi proaspete, făcute în casă, nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Dacă tu crezi că e dificil, te înşeli. Acest delicios kaizer ardelenesc, fiert şi plin de mirodenii, se prepară foarte uşor. Încearcă-l şi tu!
Ingrediente
2 kg piept de porc cu şorici, fără os
sare
piper
2 căpăţâni usturoi
boia iute sau dulce
Speli pieptul de porc şi îl tai în 2 bucăţi, pe lungime. Îl pui la fiert în apă cu sare şi îndepărtezi spuma, cu o paletă. Acoperi oala şi fierbi până ce carnea este moale şi complet gătită.
O scoţi din oală şi o laşi câteva minute la răcorit. Zdrobeşti usturoiul şi, cât pieptul este cald, îl ungi cu pasta de usturoi, sare şi piper, după gust şi cu boia dulce sau iute. Aşezi bucăţile între 2 tocătoare de bucătărie, pui deasupra o greutate şi laşi peste noapte. Poţi păstra kaizerul la frigider până la o săptămână.
FOTO Shutterstock