Tochitura este un preparat delicios, ce se prepară super uşor şi care este foarte gustos, motiv pentru care n-ar trebui să eziţi să o găteşti.
Ca să te bucuri de o tochitură delicioasă, însă, este musai să adaugi peste carne o ceaşcă de vin alb sec, întrucât va face carnea mai fragedă şi mai aromată. Ba mai mult, ar trebui să o condimentezi cu cimbru, piper, foi de dafin şi usturoi. 
 
Ingrediente necesare pentru tochitură:
- un kilogram de carne de porc
- 150 de grame de slănină tăiată sub formă de cuburi mici
- 150 ml de vin alb sec
- sare, piper, cimbru, foi de dafin 
- 6,8 căţei de usturoi
 
Mod de preparare:
 
Carnea de porc se taie cuburi (3x3 cm), iar apoi, într-un ceaun din tuci se pune la topit untura ori slăninuţa tăiată cubuleţe (dacă nu avem putem pune la încins câteva linguri de ulei, cât să ungă bine fundul ceaunului), apoi se adugă carnea. Se amestecă cu o lingură/spatulă din lemn până se albeşte carnea pe toate părţile, apoi se adugă câte o ceşcuţă de apă şi se lasă la fiert. 
 
Când scade mai adăugăm câte un pic de apă şi amestecăm, aşa încât carnea să fiarbă la foc scăzut. Se adaugă sare după gust, piper, foi dafin şi cimbru. După ce scade apa şi carnea capătă acea culoare maronie se înăbuşă cu vin, potrivit Adevărul.ro.
 
Spre final se adaugă usturoiul mărunţit şi se mai lasă la fiert 5-10 minute. Tochitura moldovenească poate să conţină, după preferinţe, cârnăciori ori organe de porc (ficat şi rinichi). Acestea trebuie adăugate în ceaun după ce friptura trage primul clocot. La un kilogram de carne se adaugă cel mult 300 gr de cârnăciori şi 250 grame de organe, tăiate cubuleţe. 
 
Când tochitura este aproape gata se pune la fiert mămăliguţa şi se prăjesc ochiurile. 
 
Când totul este gata, pe o farfurie întinsă se aşează în mijloc mămăliguţa, deasupra se pune ochiul prăjit cu brânză sărată rasă deasupra iar în jurul mămăliguţei se pune tochitura cu sos.
 
Poftă bună!
Loading...