Dacă îţi plac preparatele din porc atunci ar trebui să înveţi să faci jambon. Deşi durează mult, căci are nevoie de două săptămâni pentru a fi gata, acest preparat e delicios.

Ai nevoie de:

- patru kilograme de carne de porc
- 600 ml de vin alb
- două căpăţâni de usturoi uscat
- un plic de usturoi uscat
- sare, piper, după gust
- dafin
- ienibahar

Citeşte şi: Falafel cu sos

Mod de preparare:

Condimentează pulpa de porc cu sare, iar apo trece-o prin piper măcinat.

Într-un vas mare aşază carnea, piperul boabe, usturoiul, ienibaharul, oţetul, vinul şi apa.

Citeşte şi: Cele mai citite reţete din septembrie: Încearcă-le! Sunt delicioase!

Ţine această oală la rece, într-un beci sau într-o cămară, timp de 8-10 zile. Întoarce-o din când în când pe toate părţile.

Ulterior, scoate carnea, las-o la zvântat o zi, iar apoi pune-o la afumat 3-4 zile ori fierbe-o în apă cu sare până se înmoaie.

Se scoate osul bucăţii de pulpă şi se presează bine între două greutăţi. Se serveşte tăiat felii subţiri.

Poftă bună!

Loading...