Pasca creştinilor este ca o pâine rotundă ce simbolizează promisiunea învierii şi a vieţii veşnice, iar dulceaţa aluatului vine ca o recompensă pentru strădania din timpul postului. Aceasta se duce de obicei la biserică, pentru a fi sfinţită. Noi îţi propunem o reţetă simplă cu ciocolată, pentru o sărbătoare de neuitat.

De ce ai nevoie pentru a pregăti pasca cu ciocolată

Pentru aluat

130 g unt

250 g făină

60 g zahăr

1 ou

1 praf de sare

esenţă de rom

Pentru umplutură

120 g ciocolată

2 linguri făină

2 linguri cacao

1 plic vanilie

100 g unt

50 g zahăr

4 ouă

200 ml lapte

Cum pregăteşti pasca cu ciocolată

Încălzeşti cuptorul la 170 de grade. Amesteci făina, untul, oul, zahărul, praful de sare şi esenţa de rom, după gust. Frămânţi aluatul, apoi îl laşi la dospit. Întinzi cu sucitorul o foaie potrivit de groasă şi o aşezi într-o formă de copt specială. Pui hârtie de copt cu boabe de fasole deasupra, pentru a îşi păstra forma şi dai la cuptor aproximativ 15 minute, apoi îndepărtezi foaia.

Topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi adaugi untul, cacaua şi vanilia. Torni laptele treptat şi amesteci până se îngroaşă compoziţia. Baţi ouăle separat, combini cu zahărul şi torni peste ciocolată. Pui umplutura peste aluat şi dai la cuptor încă 20 de minute. Decorezi cu nuci, alune sau migdale, dacă doreşti.

Sursa foto 123rf

Loading...