Reţeta pe care ţi-o prezentăm astăzi nu este deloc complicată, în schimb e plină de arome exotice. Condimentele indiene şi smântâna de cocos dau gust unic acestui curry de pui.

 

 


  • Pregătire:20 min
  • Porții:4
  • Gătire:40 min
  • Timp total:1 h
  • Categorie:curry, mancare indiana
Ingrediente
● 500 g piept de pui dezosat
● 300 g smântână de cocos
● 1 ceapă mare
● 5 căţei usturoi
● 2 cm rădăcină ghimbir
● 30 g ulei de cocos
● 2 linguriţe garam masala
● 1 linguriţă turmeric
● 1 baton scorţişoară, opţional
● 1 linguriţă praf de chili, opţional
● sare, după gust
● ierburi aromatice, pentru decorat
Mod de preparare
Într-o tigaie adâncă, antiaderentă, încălzeşti uleiul de cocos. Pui pieptul tăiat cubuleţe şi îl prăjeşti 5 minute, până se rumeneşte uşor. În blender, faci o pastă din ceapă, usturoi ş ghimbir, o torni peste pui, condimentezi cu sare, după gust şi mai prăjeşti 2 minute. Adaugi toate condimentele, inclusiv batonul de scorţişoară, apoi smântâna de cocos şi fierbi, acoperit cu capac, 20-30 de minute, amestecând din când în când. E gata atunci când sosul a scăzut şi s-a îngroşat.
 
Serveşti cu orez fiert, cu sferturi de lămâie şi, dacă doreşti, cu diverse ierburi aromatice.
 
FOTO: Shutterstock
Loading...