Un desert sănătos, dulce şi crocant, aşa se pot descrie chipsurile din fructe.

Ingrediente 

  • 2 mere
  • 2 pere 
  • 1 banană
  • 2 kiwi
  • ½ ananas
  • 1 portocală
  • 1 mango 
  • 2-3 linguri apă
  • 2 linguri zeamă lămâie
  • ½ extract vanilie  
  • 1 linguriţă scorţişoară

Mod de preparare 

Descojeşti, speli foarte bine sub jet de apă rece şi tai feliuţe fructele. 

Varianta unu 

Aşezi feliile de fructe, cu spaţiu între ele, pe o tavă a unui deshidrator de alimente. Cu cât îţi doreşti să devină mai crocante, cu atât prelungeşti timpul de uscare: de la două ore în sus, la o temperatură maximă de 60 de grade Celsius. 

Varianta doi 

Aşezi feliile de fructe, cu spaţiu între ele, pe o tavă în care ai pus hârtie de copt. Între timp, pregăteşti într-un bol amestecul de apă cu zeamă de lămâie şi extract de vanilie. Stropeşti fructele cu acest amestec, apoi presari scorţişoară peste ele.

Le laşi la cuptor, la 220 de grade Celsius, între o oră şi două ore jumătate, în funcţie de cum doreşti să devină textura lor. Poţi să le deshidratezi pe rând sau împreună, însă în cel de-al doilea caz se poate întâmpla ca unele felii de fructe să se usuce mai repede decât celelalte, de aceea este nevoie să le verifici. 

Poftă bună! 

 Foto: Shutterstock.com 

 

Încearcă şi reţeta de Chipsuri de cartofi cu paprica

Loading...