Ciorbă de fasole verde
A început weekendul şi vrei să petreci mai mult timp alături de cei dragi? Nimic mai simplu. Pregăteşte acest meniu uşor de preparat şi foarte sănătos!
Dificultate mică Porţii 8 Preparare 1h
450 g fasole verde
2 morcovi
2 cepe
1 legătură leuştean
1 legătură pătrunjel
2 ½ l apă călduţă
zeama de la o lămâie
1 ţelina mică
ulei
sare
piper
Cureţi şi speli legumele. Tai păstăile de fasole în două, toci mărunt ceapa şi tai cubuleţe morcovul şi ţelina. Căleşti în oala în care vei face ciorba ceapa, morcovul şi ţelina. Adaugi peste legume fasolea verde. Apoi torni, puţin câte puţin, apa călduţă şi laşi la fiert.
Când legumele s-au fiert torni zeama de lămâie, amesteci, apoi condimentezi după gust cu sare şi piper. Opreşti focul şi presară verdeaţă tocată din abundenţă. Serveşti ciorba de fasole verde caldă cu ardei iute şi pâine prăjită.