Dulceaţa dovlecelului se va îmbina perfect cu aroma cărnii de curcan şi a condimentelor. Încearcă şi tu reţeta noastră de dovlecel umplut cu carne de curcan!

Ingrediente

2 dovlecei spaghetti, tăiaţi pe lungime şi curăţaţi

1 lingură de ulei de măsline

100 g ceapă tocată mărunt

4 căţei de usturoi tocaţi

400 g carne tocată de curcan

200 g roşii tocate mărunt

50 g iaurt gras

1 linguriţă de oregano uscat

1 linguriţă de busuioc uscat

½ linguriţă de fulgi chilli

½ linguriţă piper negru

100 g mozzarella răzuită

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 220°C.  Cureţi dovlecelul de seminţe şi îl pui cu faţa în jos pe o tavă în care ai pus hârtie de copt. Îl dai la cuptor pentru 30 de minute.

Între timp, sotezi ceapa şi uleiul de măsline timp de 2-3 minute. Adaugi apoi carnea de curcan şi o laşi până devine maronie. Pui roşiile, iaurtul, condimentele şi laşi să fiarbă. Iei de pe foc când scoţi dovleacul de cuptor. Îl umpli cu compoziţia cu carne şi presari mozzarella. Mai dai 5-6 minute la cuptor şi serveşti cât e cald.

Loading...