Dulceaţă de ceapă roşie cu oţet balsamic

2 shutterstock dulceata ceapa jpg jpeg

Vara îţi aduce o bogăţie de fructe, legume, condimente şi ierburi. Le poţi aduna pe toate în felurite dulceţuri de legume şi fructe şi în siropuri de care te vei bucura tot anul! Dulceaţa de ceapă roşie cu oţet balsamic este una dintre ele.

Ingrediente

  • 1 kg ceapă roşie
  • 200 ml vin roşu
  • 50 ml oţet balsamic
  • 250 g zahăr brut
  • ½ linguriţă sare

Cureţi ceapa, o tai peştişori, apoi presari sarea şi o laşi 5 minute. O pui într-o oală cu zahărul şi cu vinul roşu şi fierbi la foc mic. Când ceapa s-a înmuiat şi siropul începe să se lege, torni oţetul balsamic. Mai laşi pe aragaz încă 15-20 de minute, apoi dai oala deoparte.

Păstrezi în borcane sigilate sau într-o caserolă închisă ermetic, la frigider.

FOTO: Shutterstock