Cu toţii ne amintim din când în când, mai ales toamna, de gustul inconfundabil al dulceţii de gutui preparată de bunicii noştri. Cum se face cea mai bună dulceaţă de gutui? Află-i secretele de la noi, care am preluat reţeta Mariei Cristea Şoimu.

Dulceaţă de gutui. Cum preparau bunicii noştri delicioasa reţetă - Ingrediente

2 kg gutui
1 kg zahăr
scorţişoară
10 nuci
2 căni apă

Dulceaţă de gutui. Cum preparau bunicii noştri delicioasa reţetă - Mod de preparare

Pui zahăruş cu apa pe foc şi legi un sirop dens. Speli fructele, le dai pe răzătoare şi le pui în sirop. Laşi pe margineai plitei 15 minute, apoi pui cratiţa pe foc viu. Parfumezi cu scorţişoară, fierbi câteva nuci tocate mărunt odată cu gutuile, opreşti focul când dulceaţa face spump şi fierbe forfotit.

Laşi să se răcorească până a doua zi, după care pui cu linguriţa dulceaţa în borcane şi legi cu celofan. Păstrezi în cămara bine aerisită.

Reţeta este preluată din cartea „Dulciuri de casă de ieri şi de azi“ a cunoscutei Maria Cristea Şoimu.

Dulceaţă de smochine

Gem de prune

Magiun de prune. Reţeta simplă a Marthei Stewart

Ruladă cu magiun şi nucă

Tartă cu nuci şi gem de prune

 

 

Loading...