Apa plata răcoreşte papilele gustative după ce au fost răsfăţate de gusturile dulci şi fine. Mai poţi serrvi invitaţilor tăi alături de această parfumată dulceaţă de nuci verzi, limonade aromate sau fresh-uri de citrice.

Dulceaţă de nuci verzi - Ingrediente

100 nuci verzi
250 ml apă
600 g zahăr
zeama de la ½ lămâie
1 linguriţă sare de lămâie

Dulceaţă de nuci verzi - Mod de preparare

Cureţi nucile de coaja verde, le pui într-un vas cu apă, în care adaugi sare de lămâie, pentru a elimina amăreala şi să nu se înnegrească, şi le laşi între 12 şi 24 de ore. Între timp, le mai schimbi apa de 2-3 ori. Într-o oală pui la fiert apa cu zahărul şi ţii pe foc până când acesta din urmă se topeşte. Adaugi nucile şi zeama de lămâie şi laşi să fiarbă la foc mic până se leagă siropul şi se îngroaşă. Este important să spumezi ori de câte ori este nevoie pentru ca dulceaţa să nu se zaharisească. Opreşti focul atunci când dulceaţa de nuci verzi capătă consistenţa mierii.

Loading...