Pentru că e sâmbătă şi te poţi bucura de ceva timp liber în plus, poţi profita de el pentru e prepara o dulceaţă de zmeură.

Ingrediente

1 kg zmeură curăţată

zeama de la o jumătate de lămâie

500 g zahăr

1 plic gelfix

Mod de preparare:
Speli bine zmeura şi o pui la scurs. Jumătate din fructe le zdrobeşti, le pui într-o cratiţă şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Amesteci plicul de Gelfix cu zahărul şi le pui peste zmeura zdrobită. Adaugi fructele întregi şi le laşi pe foc mic maximum 5 minute din momentul în care începe să fiarbă. Amesteci din când în când şi îndepărtezi spuma care se formează. Pui dulceaţa imediat în borcane sterilizate şi le închizi ermetic cu capace. Le aşezi cu gura în jos, întorcându-le de câteva ori până se răcesc. Le depozitezi la loc răcoros.

Loading...