Vă invităm in data de 27 martie, la ora 18:30 să degustăm împreună îndrăgitele preparate ale bucătăriei italiene, pregătite de chef Antonio Passarelli. Descoperă delicioasele paste Hutton!

Vă aşteptăm la 14th Lane, în Şoseaua Orhideelor 15D, Bucureşti.

 

 

 

Bella ne va răsfăţa cu plăcinte savuroase! 

 

Cum participi la eveniment: accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza înregistrării, la adresa [email protected] sau la telefon 0372.130.241

 

Se pare că pastele au fost inventate în China, preparate fie din făină de orez, fie din făină de grâu dur (ele există şi acum în bucătăria Extremului Orient) şi Marco Polo le-ar fi adus la Veneţia. O varietate de paste preparate din grâu dur, cu apă şi sare, gătite prin fierbere, existau încă de pe timpul Imperiului Roman. Romanii au rămas în istorie pentru mesele lor fastuoase, dar şi al felurile de mâncare numeroase şi rafinat prezentate, acest lucru datorându-se măiestriei bucătarilor.

Tipuri de paste
Italienii sunt mari amatori de pas­te şi, în acelaşi timp, sunt şi cei mai re­nu­miţi producători. Există multe ti­puri de paste italieneşti: spaghetti, ta­­gliatelle, paste scurte şi paste um­plute. O reţetă clasică de paste făcută din aluat de casă este cea care se prepară dintr-un ou plus un gălbenuş la 100 g de făină, la care se poate adăuga puţină apă sau ulei. În unele regiuni ale Italiei, anumite tipuri de ravioli se fac cu unt sau untură. 
Dintre toate pastele, cele mai popu­lare sunt cele ce se prepară în casă: tagliatelle – nişte tăiţei mai laţi, pregătiţi din aluat cu ouă – care se mănâncă de regulă cu ragu de carne.  În Toscana, acestea se numesc pappardelle, la Roma fettuccine, iar în Liguria bavette sau trenette.

 

Dar pastele care fac deliciul gurmazilor de pretutindeni sunt pastele umplute. Acestea ar fi: ravioli, colţunaşi pătraţi umpluţi de regulă cu carne, urdă sau zarzavaturi; canneloni, macaroane mari ce se umplu cu carne tocată, se gratinează în cuptor, se mănâncă apoi cu un sos; lasagne, nişte foi de aluat ce se pregătesc la cuptor, mai ales cu carne tocată, în straturi, cu sos bechamel şi sos de roşii; tortellini, nişte colţunaşi rotunzi, ce se umplu, ca şi ravioli, cu carne, brânzeturi şi zarzavaturi; cappellacci, colţunaşi rotunzi, sub formă de pălărioare, ce au diferite umpluturi etc. Dintre toate aceste paste, tortellini şi ravioli sunt produse şi industrial, fiind exportate, ca şi lasagna, în toată lumea.

 

Cum participi la eveniment: accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza înregistrării, la adresa [email protected] sau la telefon 0372.130.241

 
Loading...