Cartofi la cuptor cu caşcaval şi bacon
Cartofii la cuptor, combinaţi cu caşcaval din abundenţă şi bacon devin un regal culinar, numai bun de servit ca fel principal sau ca garnitură. Se prepară rapid, iar gustul este incredibil de bun. Nu ne crezi? Încearcă reţeta de cartofi la cuptor cu caşcaval şi bacon!
Ingrediente pentru Cartofi la cuptor cu caşcaval şi bacon
- 1/2 kg cartofi albi
- 200 g caşcaval
- 100 g bacon
- 100 g unt
- sare şi piper
Mod de preparare Cartofi la cuptor cu caşcaval şi bacon
Curăţă cartofii, spală-i şi taie-i felii medii. Într-o oală cu apă, adaugă sare, iar atunci când fierbe adaugă cartofii. Când sunt gata, se scurg bine.
Într-o tavă de cuptor, adaugă feliile de cartofi fierţi şi pune printre ei cubuleţe de unt. Aşează şi feliile de bacon, apoi rade peste caşcavalul. Asezonează cu sare şi piper.
Bagă tava la cuptor şi las-o 15-20 de minute la foc mediu, până când caşcavalul se topeşte şi devine auriu.
Serveşte cu pătrunjel tocat mărunt ca fel principal sau ca garnitură pentru friptură de pui sau porc.
Poftă bună!