Gratin cu bacon
Ingrediente: 3 gulii, 2 cartofi, 1 ceapă, 50 g seminţe de dovleac, 200 g bacon, 400 g smântână, 50 g caşcaval, 2 linguri ulei, 3 ouă, 2 linguri făină, sare, piper
Mod de preparare:Numar porţii: 6 Timp de preparare: 1h 20 min Dificultate: medie
Cureţi guliile şi cartofii de coajă şi le fierbi 15-20 de minute în apă cu sare. Le scurgi, le laşi să răcească, apoi le tai felii de 5 mm grosime şi le aşezi într-o formă rotundă unsă cu puţin ulei.
Tai ceapa peştişori şi baconul fâşii, le rumeneşti câteva minute în ulei încins şi le adaugi peste cartofi şi gulii. Amesteci smântâna cu ouăle şi făina, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi le torni în formă. Presari caşcavalul ras şi seminţele de dovleac şi dai totul la cuptor pentru 30-40 de minute.