Morcovi caramelizaţi în miere
Absolut delicioşi, astfel ar putea fi caracterizaţi morcovii caramelizaţi în miere. Această retetă poate fi preparată şi în variantă de post, pentru cei care nu mănâncă "de dulce". Încearcă şi tu această garnitură!
Ingrediente pentru Morcovi caramelizaţi în miere
- 1 kg morcovi
- 50 g miere de albine
- 70 g unt (sau margarină, pentru reţeta de post)
- sare şi piper
- cimbru sau oregano
Mod de preparare Morcovi caramelizaţi în miere
Morcovii se curăţă, se spală şi se taie beţe. Pune la fiert apă cu sare şi când dă în clocot, adaugă beţele de morcov. Lasă-i la fiert 2-3 minute, apoi scoate-i şi lasă-i la scurs.
Foloseşte o tavă de cuptor în care vei pune hârtie de copt. Topeşte untul sau margarina (dacă vrei ca reţeta să fie de post), apoi trece morcovii prin unt, apoi prin miere şi aşează-i în tavă. Repetă procedura, iar la final presară sare, piper şi puţin cimbru sau oregano uscat.
Bagă la copt pentru 20 de minute, timp în care beţele de morcov se vor carameliza. Serveşte-i simpli sau cu verdeaţă proaspătă.
Poftă bună!