Pulpe de curcan împănate cu bacon şi rozmarin

1 pulpa de curcan jpg jpeg

Pentru un prânz consistent, prepară această reţetă cu pulpe de curcan, suculente şi aromate cu ierburi şi usturoi.;

  • Porții: 4
  • Timp total: 2 h 30 min
  • Pregătire: 30 min
  • Gătire: 2 h
  • Categorie: Fripturi, fel principal

Ingrediente

2 pulpe curcan

4 fire rozmarin

4 felii bacon

4 căţei usturoi

2 linguri unt

100 ml vin alb

sare, piper, după gust

Mod de preparare

Speli pulpele de curcan, apoi le ştergi şi le usuci cu un prosop de hârtie. Tai felii căţeii de usturoi şi toci baconul. Cu ajutorul unui cuţit subţire, faci mici incizii în carne, unde introduci frunze de rozmarin, felii de usturoi şi bucăţele de bacon,

Ungi pulpele cu unt, apoi le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Le pui într-o tavă, torni vinul şi le dai la cuptor, 2 ore, la foc mic. În ultimele 15 minute, măreşti temperatura, pentru ca pulpele să se rumenească frumos.

Dacă vrei, le serveşti cu garnitură de cartofi prăjiţi.