Şniţel de pui crocant, la cuptor

2 shutterstock 596736713 jpg jpeg

Preferat de cei mici şi cei mari deopotrivă, acest preparat poate fi gătit pentru o masă delicioasă de prânz. Reţeta de şniţel crocant de pui este şi sănătoasă, asta pentru că în loc să-l prăjeşti, îl vei băga la cuptor. Încearcă şi tu!

Ingrediente pentru Şniţel de pui crocant, la cuptor

  • 2 piepţi de pui (dezosat)
  • 100 g făină albă
  • 2 ouă
  • 1 lămâie
  • 200 g pesmet obişnuit sau panko
  • sare şi piper

Mod de preparare Şniţel de pui crocant, la cuptor

Feliază pieptul de pui care e de preferat să fie dezosat. Pentru a fi cât mai fraged, carnea pote fi bătută uşor cu un ciocan de carne. După această procedură, carnea se condimentează cu sare şi piper.

Separat, într-un castron, bate ouăle bine, cu un praf de sare. Pune făina într-o farfurie, iar pe o alta amestecă pesmetul. Pune fiecare bucată de pui în făină, apoi trece prin ouăle bătute şi imediat prin pesmet. 

Pregăteşte o tavă pe care să pui o hârtie de copt şi aşeză sniţelele pe ea. Pulverizează puţin ulei dintr-o sticlă cu pulverizator sau dintr-un spray cu ulei. Se lasă la cuptor aproximativ 30 de minute, pe functia de convecţie, la foc mediu. Serveşte şniţelele cu garnitura sau cu salata preferată. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock