Tocăniţă picantă de pui cu legume
Un prânz copios? Zis şi făcut cu această reţetă de tocăniţă picantă, o combinaţie inedită de pui şi legume. Se prepară rapid şi simplu şi este perfectă pentru a fi servită la mijlocul zilei.
Ingrediente pentru Tocăniţă picantă de pui cu legume
- 1 piept de pui
- 4 cepe
- 6 roşii
- 4 ardei graşi
- 100 ml suc de roşii
- ulei
- sare
- piper
- boia de ardei iute
Mod de preparare Tocăniţă picantă de pui cu legume
Legumele pentru tocăniţă să se coc, respectiv se opăresc. Ardeii şi roşii se decojesc şi se taie felii. Ceapa crudă se taie solzi, iar pieptul de pui cuburi medii ca dimensiune.
Foloseşte o tigaie, pune câteva linguri de ulei de măsline în ea şi căleşte cubuleţele de pui pe fiecare parte. Adaugă apoi legumele şi sucul de roşii. Asezonează totul cu sare, piper şi boia dulce. Lasă în tigaie până dă în clocot.
Într-un vas termoprotector se pune tocăniţa şi se bagă la cuptor timp de 60 de minute. Se serveşte caldă cu garnitura preferată, orez sau piure, ori mămăliguţă caldă.
Poftă bună!