Pastele sunt întotdeauna o idee bună când nu mai ştii ce să găteşti. Cine poate refuza o porţie delicioasă de fettucine cu fructe de mare?

 

Ingrediente

200 g fettuccine (sau alte paste lungi, după preferinţă)

200-250 g creveţi congelaţi decorticaţi 

1 lingură ulei de măsline 

20 g unt 

2 căţei de usturoi 

200 ml smântână lichidă pentru gătit (20% grăsime) 

sare 

piper 

verdeaţă, pentru decor 

Decongelezi creveţii. Fierbi pastele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj şi le laşi la scurs.

Într-o cratiţă, încingi uleiul de măsline şi untul, apoi adaugi usturoiul zdrobit. Îl căleşti un minut la foc mic, pui creveţii şi măreşti focul. Sotezi 2-3 minute, apoi torni smântâna şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Laşi să fiarbă 2-3 minute, pui pastele şi amesteci.

Stingi focul, acoperi cu un capac şi laşi pastele să absoarbă sosul şi aromele, 1-2 minute. Serveşti preparatul decorat cu verdeaţa preferată. 

FOTO Shutterstock

Loading...