FOTO Brânză Camembert cu şuncă pane
Venită din rafinata bucătărie franţuzească, brânza Camembert este o brânză moale, preparată din lapte de vacă, apreciată peste tot în lume pentru gustul ei fin. Este un tip de brânză care vine din regiunea franceză Normandia, unde se spune că este o sursă de inspiraţie pentru artişti. În mod tradiţional, Camembertul se serveşte pe un platou alături de fructe dulci ca perele, merele, strugurii sau nucile şi de un pahar cu vin roşu demisec. Poţi prepara tarte sărate cu spanac şi Camembert, chec cu brânză şi dovlecei sau salate cu rucola şi nuci. Sau poţi prepara, de ce nu, această brânză Camembert cu şuncă pane.
Brânză Camembert cu şuncă pane - Ingrediente
80 g făină 2 ouă 80 ml bere 200 g brânză Camembert 1 ardei capia roşu 100 g şuncă de porc ulei de floarea-soarelui pentru prăjit sare piper
4 cartofi fierţi
1/4 ardei gras roşu pentru decor
4 frunze de salată
Brânză Camembert cu şuncă pane - Mod de preparare
Se cerne făina într-un castron, se adaugă ouăle, berea, sare şi piper, după gust, şi se bate cu un tel.
Se taie brânza Camembert în patru felii. Se spală şi se taie ardeiul gras rondele. Se aşază pe fiecare bucată de brânză câte două rondele de ardei şi se presară puţin piper proaspăt măcinat.
Se învelesc bucăţile de brânză astfel pregătite într-o felie de şuncă şi se trec prin aluatul cu bere pregătit.
Se prăjesc în ulei încins pe ambele părţi până se rumenesc şi se scot pe prosoape absorbante. Se servesc calde, alături de cartofi fierţi, frunze de salată şi presărate cu ardei roşu tocat mărunt.