Salată cu ton şi broccoli

1 salata cu ton si broccoli jpg jpeg

Dacă traversezi operioadă în care ţi-ai propus să mănânci sănătos, însă nu mai ai idei îţi recomandăm salata cu ton şi broccoli. Sănătoasă şi saţioasă, acest preparat este ideal şi pentru prânz, dar şi pentru cină.

Salată cu ton şi broccoli - ingrediente necesare:

- 300 de grame de ton în suc propriu - 600 de grame de broccoli - 200 de grame de paste - două linguriţe de ulei de măsline - 100 de grame de porumb din conservă - zeama obţinută dintr-o lămâie - o legătură de pătrunjel - sare şi piper, după gust

Salată cu ton şi broccoli - mod de preparare:

Separă inflorescenţele de broccoli, iar apoi pune-le să fiarbă în apă cu sare, iar apoi lasă să clocotească pentru 40 de minute. Pune-le la scurs şi lasă-le să se răcească, iar apoi stropeşte-le cu zeamă de lămâie.

Între timp, pune pastele la fiert potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert, scoate-le şi trece-le printr-un jet de apă rece.

Desfă conserva de ton, scoate bucăţile de ton şi lasă-le să se scurgă.

Ulterior, într-un bol mare, pune toate ingredientele, pastele bucheţelele de broccoli, tonul, porumbul şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se adaugă uleiul de măsline, verdeaţa tocată mărunt şi zeama de lămâie.

Poftă bună!