De un verde intens, rece, revigorant, hidratant, acest gazpacho este o idee inedită dacă nu ştii în ce să foloseşti castraveţii. E un preparat rapid şi proaspăt, perfect pentru finalul de vară!

 

Ingrediente

  • 8 castraveţi cornichon
  • 1 legătură ceapă verde
  • 200 g iaurt cremos
  • 50 ml ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi
  • câteva cuburi de gheaţă
  • 2 linguri zeamă lime
  • 1 lingură oţet alb
  • sare, piper după gust
  • frunze de mentă, opţional
  • 1 ardei iute roşu

Speli toate legume şi le tai în bucăţi mari. Cureţi ardeiul iute de cotor şi de seminţe şi îl feliezi. Pui totul într-un blender, adaugi gheaţa şi mixezi 1-2 minute. Adaugi uleiul de măsline, iaurtul, oţetul, zeama de lime, potriveşti gustul de sare şi piper şi, dacă doreşti, pui şi câteva frunze de mentă.

Continui să mixezi până obţii o consistenţă groasă şi cremosă.

Torni gazpacho în pahare sau boluri, decorezi cu frunze de mentă şi îl serveşti rece.

Din castreveţi poţi prepara şi aceste delicioase Sandvişuri aperitiv.

FOTO: Shutterstock

Loading...