Gazpacho de castraveţi

1 gazpacho jpg jpeg

De un verde intens, rece, revigorant, hidratant, acest gazpacho este o idee inedită dacă nu ştii în ce să foloseşti castraveţii. E un preparat rapid şi proaspăt, perfect pentru finalul de vară!

Ingrediente

  • 8 castraveţi cornichon
  • 1 legătură ceapă verde
  • 200 g iaurt cremos
  • 50 ml ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi
  • câteva cuburi de gheaţă
  • 2 linguri zeamă lime
  • 1 lingură oţet alb
  • sare, piper după gust
  • frunze de mentă, opţional
  • 1 ardei iute roşu

Speli toate legume şi le tai în bucăţi mari. Cureţi ardeiul iute de cotor şi de seminţe şi îl feliezi. Pui totul într-un blender, adaugi gheaţa şi mixezi 1-2 minute. Adaugi uleiul de măsline, iaurtul, oţetul, zeama de lime, potriveşti gustul de sare şi piper şi, dacă doreşti, pui şi câteva frunze de mentă.

Continui să mixezi până obţii o consistenţă groasă şi cremosă.

Torni gazpacho în pahare sau boluri, decorezi cu frunze de mentă şi îl serveşti rece.

Din castreveţi poţi prepara şi aceste delicioase Sandvişuri aperitiv.

Sandvişuri aperitiv

FOTO: Shutterstock