Gnocchi cu urzici
Gnocchi cu urzici, servite cu parmezan ras, în sos de unt. Sună bine, nu-i aşa? Ei bine, reţeta se prepară uşor şi nu ai nevoie de prea mult timp la dispoziţie!
Pentru gnocchi
- 500 g urzici
- 250 g făină
- 150 g brânză ricotta
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 ouă
- sare, după gust
- piper, după gust
Pentru sos
- 3 linguri unt
- 1 linguriţă pudră de usturoi
- 50 ml vin alb sec
- 1 ceapă mică
- sare, după gust
- piper, după gust
- parmezan, pentru servit
Mod de preparare
După ce îţi pui mănuşile de protecţie, cureţi de codiţe şi speli foarte bine, sub jet de apă rece, frunzele de urzici, apoi le opăreşti 5-7 minute în apă clocotită cu sare. Le laşi la răcit, apoi le storci foarte bine de lichid şi le toci mărunt.
Într-un bol mare, pui făina şi adaugi urzicile mărunţite, uleiul de măsline, brânza ricotta şi ouăle bătute.
Dai la frigider, pe o tavă presărată cu făină, timp de 30 de minute.
Fierbi găluştele în apă clocotită cu sare, câteva minute, până se ridică la suprafaţă. Iei gnocchi cu o paletă cu găuri şi îi pui pe un platou.
Poftă bună!
FOTO: Shutterstock.com