Gnocchi cu urzici, servite cu parmezan ras, în sos de unt. Sună bine, nu-i aşa? Ei bine, reţeta se prepară uşor şi nu ai nevoie de prea mult timp la dispoziţie!

Pentru gnocchi

  • 500 g urzici 
  • 250 g făină 
  • 150 g brânză ricotta
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 ouă 
  • sare, după gust
  • piper, după gust 

Pentru sos 

  • 3 linguri unt 
  • 1 linguriţă pudră de usturoi
  • 50 ml vin alb sec
  • 1 ceapă mică 
  • sare, după gust
  • piper, după gust 
  • parmezan, pentru servit

Mod de preparare 

După ce îţi pui mănuşile de protecţiecureţi de codiţe şi speli foarte bine, sub jet de apă rece, frunzele de urzici, apoi le opăreşti 5-7 minute în apă clocotită cu sare. Le laşi la răcit, apoi le storci foarte bine de lichid şi le  toci mărunt. 

Într-un bol mare, pui făina şi adaugi urzicile mărunţiteuleiul de măsline, brânza ricotta şi ouăle bătute. 

Potriveşti de sare şi piper şi amesteci până obţii un aluat omogen. 

Împarţi aluatul în 2 părţi egale şi, pe suprafaţă presărată cu făină, rulezi fiecare bucată de aluat într-un baton lung. Tai bucăţi de 2 cmle presezi uşor cu furculiţa şi formezi astfel gnocchi.

Dai la frigider, pe o tavă presărată cu făină, timp de 30 de minute.

Fierbi găluştele în apă clocotită cu sare, câteva minute, până se ridică la suprafaţăIei gnocchi cu o paletă cu găuri şi îi pui pe un platou. 

Pentru sos, căleşti în unt, la foc mic, ceapa tocată până se înmoaie, apoi torni vinul. Presari pudra de usturoi, sare şi piper după gust. Amesteci şi laşi la foc potrivit câteva minute până scade lichidul. Adaugi gnocchi şi îi mai laşi un minut pe foc.

Serveşti gnocchi cu parmezan ras

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com

Încearcă şi reţeta de Salată de primăvară. 

 

Loading...