Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi alege să găteşti gogoşi cu mere, un preparat gustos şi savuros

 

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 1 ou
  • 2 linguri zahăr
  • 3 mere
  • 250 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • ulei, pentru prăjit

Pentru ornat:

  • 2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare: 

Speli merele, le cureţi de coajă, de cotoare şi de seminţe, le dai prin răzătoarea mare şi le scurgi bine. Dizolvi drojdia şi zahărul în laptele călduţ. Încorporezi oul, sarea, zahărul vanilat, apoi merele rase. Pui făina şi începi să frămânţi până obţii un aluat omogen. Acoperi vasul cu un prosop şi laşi la dospit o oră.

Pe masa presărată cu făină, modelezi aluatul astfel încât gogoşile să aibă formă de inele, cu diametrul de 5-6 cm. Le laşi din nou să dospească, 15-20 de minute. Le prăjeşti în baie de ulei şi le scoţi pe prosoape de hârtie.

Le serveşti presărate cu cu zahăr pudră.

Loading...