Gogoşi cu spirulină

Continuăm seria de reţete pe bază de spirulină cu acest preparat delicios. Experimentează-l şi tu acum la tine acasă în mai puţin de 2 ore.
Ingrediente
Pentru aluat
300 g făină
15 g drojdie proaspătă
1 praf de sare
50 g de zahăr
200 ml lapte
30 g de unt la temperatura camerei
2 gălbenuşuri mari de ou
ulei, pentru prăjit
Pentru glazură
350 g zahăr pudră, trecut prin sită
1 ½ linguriţe de sirop de arţar
1/4 linguriţă de sare
½ linguriţă de extract de vanilie
2 linguri zeamă de lămâie
7 - 8 mg pudră spirulină
Pentru aluat, dizolvi drojdia în laptele călduţ. Amesteci într-un vas făina şi sarea. Pui untul şi zahărul într-un mixer şi amesteci până compoziţia devine nisipoasă. Adaugi gălbenuşurile, laptele cu drojdia, ingredientele uscate şi mixezi până formezi o cocă. O laşi la dospit o oră.
Pe o suprafaţă acoperită cu făină, întinzi aluatul şi foloseşti un pahar sau un inel pentru a tăia gogoşile.
Într-o tigaie adâncă încingi uleiul şi prăjeşti gogoşile, pe ambele părţi, câte 2 minute pe fiecare parte. Încearcă să nu aglomerezi tigaia adăugând prea multe gogoşi deodată.
Pentru glazură, amesteci toate ingredientele într-un vas cu ajutorul telului până se formează o pastă omogenă. După ce ai prăjit gogoşile, le treci prin glazură, apoi le aşezi pe un platou.
Citeşte în continuare despre beneficiile spirulinei şi încearcă şi alte preparate cu acest ingredient.

Spirulina, alga-minune

Îngheţată vegană cu spirulină

Cheesecake raw vegan cu spirulină
FOTO: Shutterstock