O reţetă pe cât de simplă, pe atât de bună, guguluf cu mac.

Ingrediente pentru guguluf cu mac
● 200 g mac ● 2 ouă
● 65 g iaurt ● 100 g zahăr
● 80 g unt ● 160 g făină
● 1 lingură cacao
● 1 linguriţă praf de copt
● 1 lămâie
● unt, pentru uns tava
Pentru glazură
● 400 g zahăr pudră
● 4 linguri zeamă de lămâie

Cum se prepară guguluf cu mac

Mixezi untul moale cu zahă­rul până obţii o cremă. Separat, macini macul. În amestecul de unt adaugi ouăle şi iaurtul, apoi omogenizezi. Pui macul măci­nat şi zeama de lămâie. La final, încorporezi făina cernută, pudra de cacao şi praful de copt. Torni aluatul într-o formă de guguluf sau una de chec unsă cu unt. Coci prăjitura 30-40 de minute, la 180 °C.

Pentru glazură, amesteci za­hărul cu zeama de lămâie până obţii o pastă lichidă. Torni glazu­ra peste guguluf.

Loading...