Cui nu îi place o porţie generoasă de îngheţată vara, în acele zile toride în care parcă n-ai deloc poftă de mâncare? Îţi prezentăm o reţetă de îngheţată de ciocolată fină şi delicioasă, pe care să o serveşti musafirilor în zilele călduroase.

Ingrediente: Îngheţată de ciocolată neagră

150 g ciocolată neagră
200 ml lapte integral
100 g zahăr
3 gălbenuşuri
300 ml smântână pentru frişcă

Mod de preprarare:


Rupi ciocolata bucăţi şi o pui într-o cratiţă cu laptele, la foc mic. O laşi să se topească, amestecând din când în când.
Când amestecul e omogenizat, stingi focul şi îl laşi la răcorit. Baţi gălbenuşurile cu zahărul până când obţii o spumă fină, o încorporezi în ciocolată, apoi o aşezi pe baie de aburi şi o laşi până se îngroaşă. În alt vas, mixezi smântâna rece până obţii frişcă şi cu o spatulă o încorporezi în ciocolată.

Dai îngheţata la congelator peste noapte. O scoţi din congelator cu 15 minute înainte de  a o servi şi o decorezi cu sirop de ciocolată.

Loading...