Îngheţată de ciocolată neagră

Cui nu îi place o porţie generoasă de îngheţată vara, în acele zile toride în care parcă n-ai deloc poftă de mâncare? Îţi prezentăm o reţetă de îngheţată de ciocolată fină şi delicioasă, pe care să o serveşti musafirilor în zilele călduroase.
Ingrediente: Îngheţată de ciocolată neagră
150 g ciocolată neagră 200 ml lapte integral 100 g zahăr 3 gălbenuşuri 300 ml smântână pentru frişcă
Mod de preprarare:
Rupi ciocolata bucăţi şi o pui într-o cratiţă cu laptele, la foc mic. O laşi să se topească, amestecând din când în când.
Când amestecul e omogenizat, stingi focul şi îl laşi la răcorit. Baţi gălbenuşurile cu zahărul până când obţii o spumă fină, o încorporezi în ciocolată, apoi o aşezi pe baie de aburi şi o laşi până se îngroaşă. În alt vas, mixezi smântâna rece până obţii frişcă şi cu o spatulă o încorporezi în ciocolată.
Dai îngheţata la congelator peste noapte. O scoţi din congelator cu 15 minute înainte de a o servi şi o decorezi cu sirop de ciocolată.