Jeleu de căpşuni

1 shutterstock 145865138 jpg jpeg

Deliciile cu fructe de sezon sunt la mare căutare acum, aşa că de ce să nu încerci să prepari jeleu cu căpşuni? Este simplu de pregătit!

Ingrediente 

  • 250 g căpşuni
  • 100 g zahăr 
  • 500 ml apă
  • 3 linguri apă 
  • 1 lingură gelatină pudră
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie 

Mod de preparare 

Într-un bol, dizolvi gelatina pudră cu apa, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Cureţi, speli şi tai bucăţi căpşunile, apoi le mixezi într-un blender până obţii un sos fin. Într-o cratiţă, torni sosul de căpşuni, zahărul, apa şi esenţa de vanilie. Laşi compoziţia la foc mediu 15 minute şi amesteci continuu. După ce ai dat compoziţia deoparte, o laşi să se răcorească puţin şi adaugi gelatina. Ulterior, îl torni în formele dorite şi le dai deoparte la frigider până se întăresc. 

FOTO: Shutterstock.com

Încearcă şi reţeta de Tort cu jeleu de pepene verde. 

Tort cu jeleu de pepene verde.

2 tort cu jeleu de pepene verde jpg jpeg