Dacă eşti adeptul bucătăriei vegane, ţi-am pregătit pentru masa de Paşte o super-reţetă de lasagna cu spanac. De sărbători, te poţi bucura altfel de preparatele tradiţionale!

Ingrediente

  • 250 g foi proaspete de lasagna (fără ou)
  • 2 cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 kg spanac
  • 200 g tofu
  • 200 g smântână de cocos
  • 2 linguri ulei de măsline
  • ulei, pentru uns tava
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriţă nucşoară măcinată

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C. Într-o tigaie, încingi uleiul de măsline. Adaugi ceapa tăiată mărunt, usturoiul zdrobit şi laşi să se călească uşor, la o temperatură medie, timp de câteva minute. Dai deoparte. Cureţi spanacul de codiţe, îl speli foarte bine şi îl opăreşti 3-4 minute în apă clocotită cu sare, apoi îl laşi la răcit într-o sită, ca să se scurgă lichidul. Ulterior, mărunţeşti spanacul.

Într-un bol încăpător, pui spanacul, adaugi amestecul din tigaie şi brânza tofu mărunţită. Omogenizezi şi asezonezi cu nucşoară, sare şi piper după gust. Ungi o tavă cu puţin ulei. Aşezi o foaie de lasagna, întinzi câteva linguri din compoziţia de spanac, câteva linguri de smântână de cocos şi repeţi procesul până termini foile şi amestecul din spanac.

Peste ultima foaie întinzi puţină smântână de cocos. Laşi la cuptor 35-40 de minute până se rumeneşte. Serveşti lasagna caldă sau rece. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com 

 

Încearcă şi reţeta de Spanac cremos cu caşcaval. 

Loading...