Îţi dăm noi o idee ingenioasă: serveşti spanacul cremos cu caşcaval ca fel principal sau ca garnitură la masa de Paşte. Mai schimbăm şi noi meniul, nu-i aşa?

Ingrediente 

  • 1,5 kg spanac
  • 50 g unt 
  • 2 linguri făină
  • 1 ceapă 
  • 1 căţel usturoi
  • 150 ml lapte
  • sare şi piper, după gust
  • 100 g caşcaval ras

Mod de preparare 

Înlături codiţele frunzelor de spanac. Speli spanacul foarte bine sub jet de apă rece şi îl toci mărunt. Într-o cratiţă, pui lingură de unt. După ce s-a topit, adaugi spanacul, îl amesteci la foc potrivit până când începe să se înmoaie, apoi iei cratiţa de pe foc

Într-o altă cratiţăadaugi untul rămas. Pui ceapa tăiată mărunt şi usturoiul zdrobit, amestecând la foc mic timp de 3-4 minute. Torni făina şi amesteci. Adaugi treptat laptele. Asezonezi cu sare şi piper după gust. Laşi la foc mic, timp de 10 minute. Amesteci până ce sosul se îngroaşă. 

Răstorni spanacul peste sos, adaugi caşcavalul ras şi încorporezi toate ingredientele. Mai laşi pe foc 3-4 minute, să se întrepătrundă aromele.  

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com 

 

Încearcă şi reţeta de Salată de ouă cu leurdă

 

Loading...