Acest preparat necesită o atenţie sporită pentru a putea fi realizat. Încearcă şi tu provocarea Click! Poftă Bună şi trimite-ne rezultatul tău la adresa redacţiei.

 

 

 

Ingrediente

 

500 g bulion roşii

 

500 g frunze baby spanac

 

250 g cartofi dulci, cubuleţe

 

250 g dovleac, cubuleţe

 

125 g biluţe mozzarella

 

100 g brânză ricotta

 

75 g smântână 

 

50 g caşcaval chedar maturat, ras

 

40 g butter

 

2 cepe roşii, tocate mărunt

 

4 sfecle roşii, rase

 

2 linguriţe zahăr brut

 

3 linguriţe ulei măsline extra virgin

 

16 foi de lasagna

 

sare, după gust

 

piper, după gust

 

salată preferată, pentru servit

 

 

Speli legumele şi le descojeşti şi le tai conform indicaţiilor din dreptul fiecăreia. 

 

Pentru stratul mov:

Încălzeşti o lingură de ulei şi 20 g de unt într-o tigaie în care pui ceapa şi sfecla plus o lingură de apă. Amesteci ocazional şi laşi pe foc maximum 20 de minute până adaugi zahărul şi completezi cu o lingură de apă. Mai laşi pe aragaz încă 10 minute până obţii un amestec vâscos şi moale. Dai deoparte şi adaugi 125 g din bulionul de roşii continuuând să amesteci.

 

Pentru stratul verde:

Încălzeşti restul de unt într-o tigaie curată cu jumătate din cantitatea de baby spanac până ce acesta se usucă. Dai la o parte de pe aragaz şi amesteci şi restul de spanac. 

Când s-a răcit, scurgi excesul de apă lăsată de spanac şi îl amesteci cu brânza ricotta şi smântâna şi asezonezi cu sare şi piper după gust. 

 

 

Pentru stratul portocaliu:

Fierbi dovleacul şi cartofii dulci împreună, într-o oală încăpătoare, preţ de 20 de minute. Scurgi apa, adaugi 125 g din bulionul de roşii şi cu ajutorul unui blender faci un piure din amestecul rezultat. 

 

 

Într-un vas încăpător scufunzi foile de lasagna în apă cu un vârf de sare şi o lingură de ulei de măsline. Pui vasul pe foc potrivit pentru 5 minute, după care scurgi apa şi clăteşti cu apă rece pentru a evita lipirea foilor între ele.

 

 

Încălzeşti cuptorul la 160° C - 170° C. 

 

 

Într-o tavă curată poziţionezi un strat de câte 4 foi de lasagna în aşa fel încât să acoperi baza tăvii. Continuă să adaugi pe fiecare rând un strat colorat urmat de un strat de foi până acoperi întreaga tavă şi epuizezi compoziţiile. Când ai terminat de umplut tava, completezi cu restul de bulion rămas în aşa fel încât să acoperi foile pe deasupra. Presari mozzarella şi caşcavalul cheddar ras peste bulionul din tavă. Coci la cuptor pentru 35 - 40 de minute. 

 


Între timp speli şi tai salata pe care o aşezi lângă o felie caldă de lasagna.

 

Acum poţi încerca şi mai multe tipuri de lasagna dând click pe imaginile de mai jos. 

 

Lasagna cu linte

Reţeta #1: Lasagna cu linte 

Lasagna cu legume: reţeta perfectă a lui Cezar Munteanu

Reţeta #2: Lasagna cu legume: reţeta perfectă a lui Cezar Munteanu

Lasagna cu unt de arahide

Reţeta #3: Lasagna cu unt de arahide

 

Foto: Shutterstock

Loading...